Felkavaró videók: kétszer is megpróbál leszorítani bicikliseket egy kamionos Marosvásárhelyen

Egy elég kemény videó jött velem szembe az interneten, ezen egy kamionos kétszer is megpróbál leszorítani az útról bicikliseket Marosvásárhelyen. Az eset március elején történt, a történteket a biciklisek sisakjára erősített kamera rögzítette. Eszerint az út szélén tekerő két biciklis mellett elhúz egy kamion, anélkül, hogy lassítana vagy biztonságos távolságot tartana. Szinte leszorítja őket. De ez nem elég, mert a java még hátra van. Mert ekkor az egyikük beint neki, a teherautó sofőrje lefékez, megáll, és bevárja a bicikliseket. Láthatóan azt akarja, hogy a bringások előzzék meg. Amikor ezt megteszik, újra nagyon közel elszáguld mellettük.

(A videó készítői elég cifrán káromkodnak közben, ha ez kifejezetten zavar, akkor inkább ne nézd meg, vagy némítsa el a videót.)

A Transindex közlekedési szabályozásban jártas kollégái szerint ilyen esetben, amikor nincs bicikliút, a kamionosnak biztonságos távolságot kellett volna tartania, ami valószínűleg nagyobb, mint amennyit hagyott. Itt van a másik srác kamerájával készített felvétel is, ezen még jobban látszik az eset. És ebben sem kímélik káromolni a kamionost.

A videót a SICBikersMS nevű felhasználó töltötte fel, aki rendszeresen oszt meg videókat a marosvásárhelyi – de nem csak – közlekedési helyzetről. Ezekben senkit sem kímél, ha törvénytelenséget lát.

Ti mit gondoltok az esetről? Nektek is van hasonló hajmeresztő történetetek? Kommentekben nyugodtan megoszthatjátok.

Comments

comments