Keressük Snoopot a marosbogáti falutáblánál!

Mostanra már tuti egész Románia megismerte Marosbogát nevét, miután Snoop Dogg véletlenül ide csekkolt be Bogotá helyett. A legszemfülesebbek azonnal egy egész weboldalt dobtak össze a falu népszerűsítésére, mások teljesen (jó na, csak részben) komoly riportot készítettek Bogáton, ahonnan megtudhattuk, hogy

Scubidu, Snupidu, hallottam róla, de nem hallgatok én ilyesmit. Manelét? Kinek néznek? A nyolcvanas évek zenéje, az az igazi, Mádör Toking, Bed Biz Blu

de azt is, hogy Bogáton régen kendert termesztettek, és a falu az utóbbi két évben megnyerte a kolozsvári Szalonnafesztivált.

Születtek azonban simán csak vicces reakciók, mint például a Vice öt képe, amelyből egyet mutatunk:

bling
(linguri de lemn=fakanál, bling=a rapperek által hordott fényes nyakbavaló)

Lecsapott a témára a védelmi minisztérium is, amely arról posztolt, hogy jöhetne nyugodtan Snoop Dogg, lenne, aki megvédje:

Să fie oare acesta motivul “vizitei” lui Snoop Dogg în Bogata, județul Mureș?#România #mapn #ArmataRomâniei

Posted by Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro on Tuesday, March 15, 2016

A Times New Roman két bejegyzést is szentelt Snoopnak; az egyikből megtudhatjuk, hogy szegény nem ismeri a helyi szokásokat, mert kenyérrel és sóval várták, ő meg szórt egy csík sót a kenyérre, és az orrával próbálta megenni – ellenben szupergyorsan bögyöríti a töltött káposztát, csak aztán valamiért meg akarja gyújtani a végét. A másodikban már arról “adnak hírt”, hogy Snoop azonnal otthagyta Bogátot, amikor megtudta, hogy már nem lehet cigizni a falusi kocsmában.

Volt, aki Snoop Dogg-koncertet hirdetett Marosbogátra, persze április elsejei dátummal. Eddig kétezren jelezték, hogy ott lesznek, több mint háromezer embert pedig érdekel az egész:)

konci

A kedvencünk azonban Vizi Imre friss gifje, amelyben a tanácstalan Travoltás mémet játszotta el a marosbogáti falutáblánál.

Ain’t no Snoop Dogg around…

Posted by Imre Vizi on Wednesday, March 16, 2016

Comments

comments