Vásárhelyen betonnal ápolják a fákat

Megy körbe néhány napja a Facebookon egy fotó, amely arról tanúskodik, hogy Marosvásárhelyen valaki jó ötletnek tartotta betonnal rögzíteni a fát a Bolyai utca járdájába, nehogy elfusson valahova.

Oameni buni, asta e culmea ce se intampla.Cineva e in masura sa-si insuseasca vina cu care se preia lucrarile de pe…

Posted by Csibi Jozsef on Tuesday, December 15, 2015

A jogos szörnyülködés és elképedés után a városvezetés is megszólalt egy olyan közleményben, amelynek nyelvezete a bebetonozott fáéhoz hasonlít leginkább:

Referitor la modul în care s-a turnat beton în jurul tulpinei copacilor de pe strada Bolyai Farkas, vă comunicăm că la vizita din dimineaţa zilei de 16.12.2015, inspectorii de teren din cadrul Direcţiei tehnice au constata această neconformitate şi au fost informaţi, de către constructor, că operaţiunea este s-a desfăşurat în data de 16.12.2016, seara, la sfârşitul programului de activitate, aceasta fiind o eroare a executantului. S-a dispus, executantului să elimine neconformitatea şi până la sfârşitul zilei de 17.12.2015 să evacueze betonul de la cei doi copaci şi să execute alveole bordurate la toţi copacii de pe amplasament, acolo unde nu au fost executate până în prezent. Menţionăm că toate aceste lucrări vor fi executate de către constructor, pe cheltuiala sa.

Vagyis konstatálták az előírásnak nem megfelelő kivitelezést és informálva lettek az építő által, hogy ez a munkaprogram végén történt, a kivitelező hibájából.

Ma estig kaptak haladékot arra, hogy kipucolják a betont. Ha valaki arra jár és megnézi, hogy sikerült-e a művelet, még mielőtt megköt a beton, küldjön egy fotót nekünk!

Comments

comments