Bunta Levente megadja a tiszteletet

Emlékszem, kezdő újságíró koromban a Szabadságnak tudósítottam egy eseményről (lehet, hogy a TIFF első kiadásának nyitóünnepsége volt, lehet, hogy valami még korábbi esemény), és képes voltam leírni azt a mondatot, hogy az esemény rangját emelte a polgármester jelenléte. Ezzel a kisebbik baj volt az, hogy ez egy bődületesen semmitmondó zsurnalizmus, a nagyobbik az, hogy Kolozsvár első embere akkor Gheorghe Funar volt, akinek a jelenlétéről nyilván nem sok kolozsvári magyar gondolhatta azt, hogy bárminek a rangját emelhetné.

Szerencsére a szerkesztők kiszúrták a hülyeségem, és kihúzták a mondatot, én meg megtanultam, hogy figyelni kell arra, hogy egy polgármester minek emeli a rangját, s minek nem.

Valószínűleg nemcsak én vagyok így ezzel, hanem maguk a polgármesterek is, akik alaposan fontolóra veszik, melyik esemény rangját érdemes emelniük. Legalábbis remélni tudom, hogy van valamiféle tudatosság, amely alapján eldöntik, min vesznek részt, és min nem. Bár Székelyudvarhely polgármestere, Bunta Levente idei nyilvános jelenléte mintha ezt a teóriámat cáfolná. Nézzük csak.

Bunta Levente idén december 1-jén:

dec1
(a fotó forrása: Székelyhon.ro)

 

Bunta Levente idén október 6-án:

 

oktober
(elnézést a kedves olvasóktól, a fotón Benedek Árpád Csaba alpolgármester és Jakab Áron Csaba koszorúz – Bunta nem vett részt). Forrás: a székelyudvarhelyi városháza Facebook-oldala

 

Bunta Levente idén október 23-án:

 

okt23

(hoppá, ez ismét Benedek Árpád Csaba – Bunta nem vett részt). Forrás: Benedek Árpád Csaba Facebook-oldala

Comments

comments