Tényleg a világ 12 legszebb stadionjának egyike a felcsúti? ápr17

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztom

Tényleg a világ 12 legszebb stadionjának egyike a felcsúti?

A világ legszebb stadionjai közé választották a Pancho Arénát

A felcsúti Pancho Aréna bekerült a világ 12 legszebb labdarúgó-stadionja közé a FourFourTwo című szaklap által készített összeállításban.

A FourFourTwo brit kiadásának honlapján olvasható cikkben feröeri, andorrai, portugáliai, horvátországi, gibraltári, spanyolországi és ausztráliai létesítmény is szerepel, de többségüket vélhetően a környezet különlegessége miatt választották be. Ezzel szemben a felcsúti stadion esetében a Dobrosi Tamás, valamint a néhai Makovecz Imre által fémjelzett építészeti stílust, valamint a funkcionalitást méltatták.
A szaklap egyedülállónak nevezte az arénát, amely – megfogalmazása szerint – egy csodálatos sportlétesítmény, a hangulata olyan, mint egy katedrálisnak, ráadásul múzeumként is működik.

 

Ezzel a vidám hírrel örvendeztetett meg a hétvégén az MTI. Coque Samsung personnalisée Azt tudni kell, hogy a FourFourTwo a focisajtó Economistja, már az nagy szónak számít, ha egyáltalán írnak az emberről (ez esetben stadionról). Coque4personnalisée Az pedig egészen rendkívüli büszkeségre adhat okot egy mindössze 1800 lakosú falucskának, hogy az ő stadionjuk is bekerül egy ilyen válogatásba. Coque iPhone X personnalisée Ezen az sem nagyon ejt csorbát, hogy ez a 12-es lista csak egy mellékterméke a FourFourTwo nagy összeállításának, A világ 100 legjobb stadionjának.

 

top100_stadia_header_0

 

Szóval volt ez a lista, amelyen persze csak a nagy, világhírű stadionoknak jutott hely, és utána összeraktak egy 12-es listát különleges – például sziklafalba épült vagy pálmafákkal övezett – stadionokból is, és erre került fel a Pancho Aréna. Achetez pas cher Coque personnalisée Egyébként kilóg kicsit a mezőnyből, amelybe olyan építmények is bekerültek, amelyek csak némi jóindulattal nevezhetőek stadionnak, például van, amelyben ülőhely sem nagyon van.

Ilyen például az izlandi Hasteinsvollur:

5_hasteinsvollur

 

Persze van itt azért húszezer férőhelyes ausztráliai stadion is.

Comments

comments