Egy besztercei fotós esküvői képe a világ legjobbjai között

Kovács Róbert besztercei fotós esküvői képét beválasztották a világ legjobb házassági ceremóniát megörökítő fényképei közé az Esküvői Fotóriporterek Egyesületének – komolyan van ilyen – versenyén.

Az Adevărul cikke szerint az Esküvői Fotóriporterek Egyesülete (Wedding Photojournalist Association) a világ elitklubja, ami az esküvői fotózást illeti. Romániából mindössze három tagjuk van, Kovács mellett még két bukaresti fotós. A versenyein is csak a tagjai vehetnek részt. Ezeken több kategóriában is rangsorolják a képeket például előkészületek, szertartás, részletek, érzelmek, nagyszerű természetes fények, zene, koccintás, beszédek, sütik, kreatív portrék. Szóval egy csomó giccses dolog. A szertartás/ceremónia kategóriában lett 9. a besztercei fotós.

A képén megörökített pillanat nem is lehetne tipikusabban balkáni. A szertartás végeztével a pap elővette a telefonját, hogy lefényképezze az afrikai származású vőlegényt, aki egy helyi lányt vett el feleségül.

A helyezéssel nem jár pénz, de az Adevărulnak nyilatkozó fotós szerint a nemzetközi figyelem sokkal fontosabb, mert ezzel megnyílik a piac számára. Kovács 13 éve foglakozik esküvői fotózással, és tavaly óta tagja a szervezetnek. Egy esküvői fotózás nála minimum 1000 euró.

Comments

comments