(Bulvár)történelmi pillanat lesz, ha ezt tényleg megkérdik Camerontól a parlamentben

A Black Mirror című remek sorozat nyitóepizódjára emlékeztető cím fogadta ma reggel a gyanútlan netezőt a 444-en, vagy ha mazochista hajlamai vannak, már egyenesen a Daily Mailen:

Dugta-e fiatalon egy döglött disznó szájába a péniszét David Cameron?

An MP claims to have seen photographic evidence of the disgusting ritual amid allegations of drug taking and sex parties

Posted by Daily Mail on Sunday, September 20, 2015

A Mail annyira nyomatja a sztorit amúgy, hogy már legalább négyszer kiposztolták különféle címekkel és felvezetőkkel, de ez az a változat, ahol képesek voltak elővakarni egy képet, amin a brit miniszterelnök egy malackával pózol!

Persze nem ők találták ki a lejárató állításokat, valami jövő hónapban megjelenő könyv sztorijait foglalták össze. A Black Mirror-párhuzam meg nyilván adja magát, a 444 is megjegyzi, hogy “ha igazak a hamarosan megjelenő könyvben szereplő állítások, akkor a brit terrorelhárításnál fellélegezhetnek, hogy ha hasonló helyzet fordulna elő a valóságban, legalább olyan ember vezeti az országot, aki tudja, hogyan kell eljárni ilyen helyzetekben”. Én abban sem vagyok biztos, hogy nem innen jött az ötlete a titokzatos adatközlőnek ilyesmit állítani.

Annyira nem vagyok harcedzett Daily Mail (a.k.a. a néha “a legnagyobb brit konzervatív tömeglapnak” eufemizált bulvármocsok) -olvasó, csak néha nyitom meg, de őszintén, ennél a cikknél még az is jobban meglepett, amikor a nyáron az volt hírérték számukra, hogy valaki videóra vette, ahogy a macskája megijed egy uborkától. Sokkal inkább felkaptam a fejem arra, hogy az Independent szerint “a képviselőknek egy hónapot kell várniuk, amíg megkérdezhetik David Camerontól, hogy tényleg beledugta-e a nemi szervét egy döglött disznó szájába”. Merthogy akkor lesz legközelebb kérdezz-felelek játék a parlamentben.

Ezért most teljesen komolyan várom október 14-ét, hogy kiderüljön, tényleg felteszi-e valaki ezt a kérdést legalábbis egy hasonló formában. Mert ha igen, akkor a “most ridiculous questions asked in parliament” Google-keresésre már nem csak ilyen uncsi találatok fognak kjönni, mint most.

Comments

comments