Elmondom, miért szeretem a Kolozsvári Magyar Napokat! aug21

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztom

Elmondom, miért szeretem a Kolozsvári Magyar Napokat!

Például, mert az este találkoztam a Contiban Vácz Péterrel, a Nyuszi és Őz rendezőjével. Ha még nem láttátok az animációt, akkor sürgősen pótoljátok, rögtön be is ágyazom ide nektek. A nyuszi és az őz barátságáról szóló rövid animációt szerte a nagyvilágban agyondíjazták, az IMDb szerint összesen tizennyolc díjat nyert.

Rabbit and Deer (Nyuszi és Őz) from Péter Vácz on Vimeo.

Egyszerűen ülök a Contiban néhány barátommal, és elsétált mellettünk. Először nem akartam elhinni, de odamentem hozzá, hogy tényleg? És igen. Az a legszuperebb a Kolozsvári Magyar Napokon, és különösen a Contis estéken, hogy ez simán megtörténhet. Láttam én már Kiss Tibit is a Quimbyből piát rendelni.

Íme a fényképes bizonyíték a találkozásról

Íme a fényképes bizonyíték a találkozásról

Péter interjút sajnos nem adott, de azért elbeszélgettünk. Elmondta, hogy csupán két napig van Kolozsváron, és eddig elég jól érzi magát. Egy haverjával van itt, de speciel nem a Kolozsvári Magyar Napokra jött, hanem csak úgy pihenésképpen. A Nyuszi és Őz témát már nagyon unja, de azért a karrierje szempontjából és anyagilag is jól jött a siker. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett, ahol az említett animáció volt a vizsgafilmje. Egy franciaországi és egy berlini kitérő után most ismét Budapesten alkot. És animációs rendezőként képzeli el a jövőjét. Ennyi zanzásítva. A végére meg beszúrok egy videót, amelyen ő mesél az életéről:

Comments

comments