Heti virál: kerekesszékes fesztiválozó, Hello Kitty Korondon és Kanye vs. Freddie

Egyszeri alkalomra ellopom a pár évvel ezelőtt a legnézettebb YouTube-huszárnak számító Ray William Johnson műsorformátumát, az Equals Three-t, amelyben mindig három, vírusszerűen terjedő videót mutatott be és kommentált – mivel a hét eddigi felében pont három ilyen tartalom jött szembe.

Hétfőn a New York-i Q104.3 FM rádió tett közzé egy videót, amelyben elképzelték, hogyan reagálna Freddie Mercury Kanye Westnek a Glastonburyn előadott Bohemian Rhapsody-változatára. Hát így:

Sorry….no contest: Kanye West vs. Freddie MercuryWant more of the best classic rock? >> Q1043.COM/LISTEN

Posted by Q104.3 FM on Monday, June 29, 2015

Nincs esélyed, Kanye – írták hozzá. Szerintem sincs. A videót amúgy több mint 25 millióan látták eddig.

Kedden szintén fesztiválos témát kapott fel az internet, de immár hozzánk közeli tájakról: az Electric Castle-en a Prodigy alatt egy kerekesszékes srácot felemelt a tömeg, és ezt több mint hétezren lájkolták. Nem mintha nem lenne efféle gesztusokra példa világszerte, de közelünkből nem nagyon, úgyhogy még a fotóst megszólaltató Vocea Transilvanieinek is megbocsátható a körülményeskedés, amit annak a képnek a kapcsán írtak, amely szerintük “többet mond ezer szónál”.

WE BECOME ONEcredits Adrian Rosca.

Posted by Electric Castle Festival on Monday, June 29, 2015

Szerdán meg a Kolozsvári Rádió szúrta ki a Facebookon, hogy Korondon népi motívumfélék közé rejtett Hello Kittys tányért is lehet kapni. Mindenki a valódi kézművességet siratja ennek kapcsán, pedig tényleg csak annyi a baj vele, hogy valószínűleg komolyan gondolták. Ez egy művészetisnek kellett volna eszébe jusson, a szokásos végzős kiállításra, annyira tökéletes alkotás, a Kittynek már-már moncsicsi-jézusi szinteket súroló esetlenségével, a színvilággal, egyáltalán, a két divatnak, az “igazi népművészetnek” és az úgynevezett cuki macskának a házasításával.

A minap szemet szúrt eme dísztányér egy kedves hölgy jóvoltából itt a facebookon. Az eset a kézműves fórumunkon is nagy…

Posted by Kilyén József on Wednesday, July 1, 2015

Comments

comments