A te barátaid sem sérültek meg a nepáli földrengésben?

Furcsa értesítést kaptam tegnap este, és miután reggel körülnéztem kicsit a Facebookon, kiderült, hogy nem voltam egyedül vele. Arról értesítettek, hogy három barátom is biztonságban van a nepáli földrengés után. Ami nem is csoda, ugyanis mind Romániában vannak.

nepal

A Facebook már egy ideje bevezette azt a lehetőséget, hogy a felhasználók egy természeti katasztrófa, háború stb. helyszínén bejelölhessék, hogy jól vannak, így gyorsan és egyszerűen üzenhetnek (már persze ha van internet). Zuckerberg az április 25-i földrengéskor is kiposztolta, hogy beüzemelték, most a második földrengéskor is lett egy ilyen.

Egész jó ötletnek tűnik, csakhogy… az internet tele van trollokkal. Miután Amerikán már végigsöpört, hogy boldog-boldogtalan bejelölte, hogy biztonságban van, itt is megjelentek. Nem baj, a mémek is hozzá (forrás: internet) :

nepal1

nepal2

Sajnos az ilyen szórakozgatás pedig alá fogja ásni ezen kezdeményezésnek a hitelességét és hasznosságát. Mondjuk nem is tudom, mi másra számítottunk az internet nevű helyen.

Comments

comments