Egy frappáns videó arról, hogy miért kellene csökkenteni az adót hústermékekre nov28

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztom

Egy frappáns videó arról, hogy miért kellene csökkenteni az adót hústermékekre

A hústermékeket és húskészítményeket gyártók szövetsége, illetve az ezzel foglalkozó vállalatok egy része indított kampányt azért, hogy csökkentsék a hozzáadottérték-adót (TVA) a fent említett termékek esetében. Ehhez készítettek egy fenszi oldalt, petíciómodellt a választottainkhoz, és egyszerű, hangzatos – valljuk be, egész jó – videót is.

Ha így nézzük a történetet, nagyon egyszerű, hogy mi van: van Ion, aki sokkal többet fizet a húsra, mint Jean, Johann, Juan, vagy éppen John. Mindezt a TVA miatt. Megoldás? Vágjuk le a TVA-t, és minden jó lesz. A csökkentés mértéke? 24%-ről 5%-ra. Az eredmény? Kieső bevételek. De? De a fekete gazdaság fehér lesz és akkor észre sem vesszük. Egyszerű, nem?

És mindehhez van a híressé vált Vărul, aki “innentől foglalkozik ezzel”. Vannak gonosz manócskák (a.k.a. TVA), szörny (a.k.a fekete gazdaság). És persze van Ion. Meg az a 400.000.000 eurónyi bevétel a központi költségvetésben, ami egy pillanat alatt 100.000.000 euróra csökkenne. Vajon a “szörny” legyőzése lehet egyenlő 300.000.000 euróval?

capcaun

Comments

comments