“Ugyanúgy hazudunk” címmel született egy paródiavideó a román politikumról

A Distractis csoport jegyezte azt paródiavideót, amely a román államfőjelölteket és a jelenlegi, valamint a volt államfőket vonultatja fel. A humoristák Divertis néven lehetnek ismerősek a román kereskedelmi adókat nézők számára.

Ion Iliescu volt államelnök, Emil Constantinescu volt államelnök, Traian Băsescu jelenlegi államelnök, Victor Ponta államfőjelölt és Elena Udrea államfőjelölt is “szerepel” a videóban, ahonnan nem maradhatott ki az eltévedettnek, lassúnak bemutatott Klaus Johannis se.

De a többiek is megkapják a címkéjüket: Iliescu dörzsölt, Ponta tudatlan, de élvezi Iliescu támogatását. Ezzel szemben a Băsescu támogatottjának szerepében tetszelgő Udrea folyamatosan melltartója igazításával foglalkozik, utalva a román sajtót bejárt melltartóigazítós képre.

A zeneszám meg egy aktuális román popsláger átdolgozása. Azért ezt dolgozták fel, mert a Victor Ponta államelnök-jelöltségét bejelentő PSD-nagygyűlésen ez volt a “nép szórakoztatására” meghívott énekesduó által előadott zeneszám. A kritikák szerint Nicolae Ceaușescu aranykorát idéző rendezvényt a Nemzeti Arénában tartották, ahová hetvenezer szociáldemokratát csődítettek össze az egész országból.

Comments

comments