“Gyertek, költessünk el még egy kis pénzt a vásárlókkal!”

Aranyos kis pofonba futott bele Nagy-Britannia második legnagyobb szupermarket-lánca: a Sainsbury’s egy dolgozóknak szánt motivációs szöveget tartalmazó posztert nyomott ki a kirakatba. És ez pechükre nem olyasmi volt, ami csak az alkalmazottakat érintette, hanem így szól: “győzzünk meg minden egyes vásárlót, hogy még 50 pennyt költsön el a vásárláskor”.

A posztert tegnap twittelte ki egy felhasználó, azzal a szöveggel, hogy “nem hiszem, hogy ez a kirakatban kellene legyen…” A Sainsbury’s rögtön válaszolt, hogy “mi sem hisszük”, és érdeklődött, hogy melyik boltról van szó.

Azt nem tudni még, mi lett a poszter sorsa, mert a Twitter-felhasználó – legalábbis nyilvánosan – nem árulta el, hogy hol lőtte a képet. A mikroblogon azonban gyorsan felbukkant a #50pChallenge hashtag, amely alatt azon poénkodnak, hogy ma milyen hülyeséget fognak venni még 50 pennyért, hogy teljesítsék a szupermarket kívánságát. Még az is lehet, hogy szándékos volt a “baki”, pont az ilyen trendekre építve, viszont az is igaz, hogy a vásárlók átverésére még azok is hiperérzékenyek tudnak lenni, akik amúgy tisztában vannak az átverési trükkök létezésével.

via The Guardian

Comments

comments