Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztom

Abban biztosak vagyunk, hogy Szibériáról nem ez jut elsőre eszedbe

Szibériáról az embernek a hideg és tajga jut legtöbbször eszébe, na meg persze az ásványkincsek, amelyeknek köszönhetően Oroszország finanszírozhatóvá teszi a gazdaságát. Úgy néz ki azonban, hogy minden putyini igyekezet ellenére a térségre a nyugati dekadencia is hatást gyakorolt. Sőt, olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Novoszibirszk és Szibéria valamiféle önrendelkezésre, pontosabban föderalizációra törekszik. Azt mondanunk se kell, hogy ezt a moszkvai hatalom nem igazán aggreálja.

A nyugati dekadencia ottani hatását illusztrálandó ezt szerettem volna megmutatni.

Vagy ezt.

Vagy ezt.

Ők a Fraules Dance Center Novoszibirszkből. A Russia Today róluk írt cikkében érdemes megnézni a tánccsapat nyilatkozatait, amelyekben pozitívabb Szibéria-képről beszélnek és arról a büszkeségről, hogy nem moszkvaiak. A kommentekre sem árt vetni egy pillantást, ahol nagyon hamar megkapják a nyugati dekadens megnyilvánulási formák követése (twerk) miatti kritikákat.

Oroszország valamikor a 16. században döntött úgy, hogy szüksége van Szibériára és lassan meg is szerezte magának. Szibériának a szovjet idők óta Novoszibirszk a központja. A nagyrészt 1,5 milliós várost túlnyomórészt oroszok lakják.

Ja, és erről a virálissá vált videóról juthatott eszedbe Novoszibirszk.

Novoszibirszk Moszkva és Szentpétervár után Oroszország harmadik legnagyobb városa. Az Ob partján fekszik.

Comments

comments