Nőt csinál Thorból a Marvel

Októbertől nő lesz Thor – jelentette be tegnap a Marvel Comics amerikai képregénykiadó, nagy felháborodást váltva ki ezzel a karakter rajongóiból. Thor ugye egy isten, az északi mitológiában a villám és mennydörgés istene, akit a Marvel átemelt képregény-univerzumába, mint a Föld védelmezőjét.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a sztori szerint a mostani Thor méltatlanná válik a Mjölnirhez (ez a kalapácsa, amit Odin főistentől kapott, és amelyen ott áll a felirat: “Az, aki megemeli e kalapácsot, ha méltó rá, Thor erejét fogja birtokolni” – ez most szabad fordítás, nem szoktam képregényeket magyarul olvasni) , és egy hölgy lesz az, aki méltóvá válik a legendás fegyver viseléséhez.

Ő lesz az a hölgy:

 

portrait_uncanny

 

A Marvel pedig azt ígéri, ez nem csak egy amolyan pár hétig tartó csoda lesz, és nem She-Thor, Lady Thor vagy Thorilla lesz a hölgy, hanem a Thor. Itt egy másik kép róla:

 

3

 

Nem igazán látom, hogy fog ez az egész belefolyni a Marvel kontinuitásba, miközben a Thor sorozat jelenleg az egyik legizgalmasabb marveles cím, és három idővonalon követi főhősét: a régmúlt fiatal Thorját, a jelen bosszúangyalos Thorját és a távoli jövő Thor királyát – aki Odin helyét veszi át Asgard trónján. Szóval semmiképpen nem számítanék arra, hogy ez a női Thor dolog így marad az idők végezetéig.

Az elég nyilvánvaló, hogy a Marvel az utóbbi években az olvasótábor kibővítésével próbálkozik, az új célcsoportot pedig a lányok jelentik: az új Thor sorozat a kiadó nyolcadik olyan jelenleg is futó sorozata lesz, amelynek a főszereplője nő. De hogy pont az univerzumuk legsármosabb szingli pasiját cserélik le, az azért durva. A rajongók meg fújtatnak, mint amikor a Marvel bejelentette, hogy Peter Parker meghal (és tényleg, Pókember testét több mint egy évre Oktopusz doki vette át, és a pfújolások ellenére is nagyon izgalmasra sikerült ez a kaland).

 

Valamilyen szerepe azért csak lesz az Odinforce nélkül maradt ex-Thornak is, hiszen máris közöltek róla egy képet:

 

portrait_thor

 

De leginkább arra számítok, hogy a hírtől beindul egy szóvicc-folyam, hiszen a Thor annyira jól használható név ilyen célokra. Kezdjük azzal, hogy becézzük az új viharistent Thorpillának.

Comments

comments