Segítség, a taxisofőröm egy gyilkos!

Mindenkinek vannak olyan taxizós élményei, amikor a sofőr elkezd mesélni, szidja a kormányt, a többi sofőrt, vagy éppen a saját magánéletét kezdi osztani. (Nekem a csúcs az utóbbiból az, amikor egy nagyon rossz nap után elbőgtem magam, mire a sofőr közölte, rá se rántsak, ő az előbb látta a barátnőjét egy szembejövő kocsiban egy másik pasival. Ezután csak azt reméltem, nem most akar lehajtani egy hídról.) Ilyenkor bekapcsolódunk, elnézően mosolygunk, együttérzően bólogatunk, vagy éppen tüntetőleg bámulunk ki az ablakon, hátha rájön, hogy nem beszélgetnénk.

No de ha éppen azt kezdené mesélni, hogy a 19 éves lánya hozzáment egy “olyan fekete pasihoz, mint egy telefon”, aki veri, ő meg, mármint a sofőr, meg akarja ölni, akkor vajon hogy viszonyulnánk hozzá? Vagy azt, hogy állandóan bűntudat mardossa, mert fiatalkorában megölte a szállásadóját, bár csak kirabolni akarta? Mert Belgrádban nemrég ilyen sztorikat hallhattak a tüntetőleg ablakon kibámuló, együttérzően bólogató utasok.

Az egész persze egy irtó jó marketingfogás volt: a taxikat színészek vezették, a történetek meg nyilván nem velük estek meg, hanem az Othellót, a Bűn és bűnhődést, meg A velencei kalmárt mesélték az utasoknak, a végén beköpve, hogy ha nem hiszik a sztorit, menjenek és nézzék meg a színházban, a taxi meg ingyen volt és még színházjegyet is kaptak.

Itt vannak a videók, angol felirattal:

via hvg.hu

Comments

comments