Elnézést, mégse Justin Bieber a rock’n’roll jövője Iggy Pop szerint

Őszintén, a lelkem mélyén láttam ezt jönni: az Amnesty International általunk is dicsért kampányához, amelyen Iggy Popot meg a dalai lámát is “összeverték”, nem kérték ki az érintettek engedélyét. Aztán most kérhetik a bocsánatukat. Meg is teszik:

“A kínzásellenes, figyelemfelkeltő kampányunkban az Amnesty International Belgium francia részlege engedélye nélkül használt egy képet Iggy Popról. Bár jóhiszeműen cselekedtünk, szeretnénk bocsánatot kérni Iggy Poptól. (…) Azt is szeretnénk tisztázni, hogy az Iggy Popnak tulajdonított megjegyzés, miszerint úgy gondolja, hogy Justin Bieber a rock and roll jövője, nem Iggy Pop személyes véleménye, hanem a kreatív folyamat része, és ironikusnak szántuk. A képet eltávolítottuk” – írják a nagy bocsánatkérő szövegben. Aztán meg a dalai lámától is bocsánatot kérnek.

iggy

Most komolyan, Iggy Pop ennyire no fun gyerek? Vagy a menedzsere rágott be, vagy a kiadója? Tényleg magyaráznia kell az Amnestynek, hogy ez egy IRONIKUS mondat volt, és “nem Iggy Pop személyes véleménye”? Jó, igen, kellett volna engedélyt kérni a képre, meg a képmáshoz való jog is olyasmi, ami Iggy Popot is megilleti. De ez a “leszedetés” mintha nem annyira ilyesmiről szólna, hanem arról, hogy a nép ne higgye, hogy Iggy száját valaha is elhagyta az a mondat.

Az a baj, hogy Iggy így nemcsak attól a (szerintem senki által félre nem érthető) kijelentéstől határolódott el, hanem az AI egyik legkúlabb kampányától. Kár érte.

Comments

comments