A mai kedvenc hírem a konzervdobozzal internetet lopó kazincbarcikai férfi

Egy pillanatig megjelent lelki szemeim előtt, ahogyan egy pasas szardíniás bádoggal netet merít az éterből, amikor szembejött a Konzervdoboz segítségével lopta az internetet egy kazincbarcikai férfi című MTI-hír. Szerencsére a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője alaposan tájékoztatta az MTI-t a lopás mikéntjéről is, így megtudjuk, hogy kutyakonzerves dobozból és egy rozsdás parabolaantenna-tányérból építette a “működőképes vevőeszközt”, “amely felismerte egy szolgáltató rádióhullámú hálózatát”.

spam

Továbbá “a férfi ezt a szerkezetet egy laptophoz csatlakoztatta, és egy program segítségével feltörve a rendszert, létező előfizetők azonosítójával csatlakozott a hálózatra, amelyet jogosulatlanul, ingyen használt”.

Hálózatot nem olyan jó ötlet jogosulatlanul, ingyen használni, mivel az elektronikus hírközlő hálózat közérdekű üzemnek minősül, így a vádlott cselekménye 2-től 8 évig terjedő börtönnel is büntethető (Magyarországon, nálunk nem tudom, mennyivel). Ha valaki mégis kockáztatna, itt egy 11 éves tutorial.

Comments

comments