S lőn világosság!

Pont akkora, mint eddig volt. Alkalomadtán egy haditerv sikeres megvalósítása áldozatokat követel. Tisztában lévén ezzel a ténnyel, mi halált megvető bátorsággal egyensúlyoztunk a magasban csak azért, hogy optimalizáljuk a világításra felhasznált energiát. Az energiatakarékos beruházások legegyszerűbb formája a hagyományos (wolframszálas) izzók lecserélése energiatakarékos típusokra.

 

villany

 illusztráció: Ron Leishman via Shutterstock.com

Nálunk azonban neoncsövek világítanak, ezért a művelet során úgy próbáltuk elrendezni az energiatakarékos fénycsöveinket, hogy megfelelő fényforrás biztosítása mellett, lecsökkentsük az energiapazarlást is. Sajnos, technikai okok miatt nem tudtuk az elképzeléseinket teljes mértékben megvalósítani (a fénycsövek sorban vannak kötve), de így sem voltunk csalódottak, legalább kiderült, hogy előbb-utóbb villanyszerelőt kell hívni. Mi a tőlünk telhetőt megtettük, így tiszta lelkiismerettel térhetünk át a következő feladatra.

felelossegek

 

Csapatban az erő!

A Zöld Iroda program hatékony bevezetése és megvalósítása olyan kihívás, amelyhez az iroda teljes személyzetére szükség van. Az iroda alkalmazottai kulcsfontosságú szerepet töltenek be, ők gondoskodnak az erőfeszítések zöméről, hiszen ők azok, akik tudatosan felelősséget vállalnak az iroda környezeti magatartásáért. Az ő segítségükkel alakítható ki egy ideális munkahelyi légkör, ahol mindenki nagyszerűen érezheti magát, és az adott munkanap lejárta után elégedett, hogy egy ilyen környezetben dolgozhat.

A mi célunk, hogy a zöld iroda projektünk ne egy egyszeri nagy felbuzdulás legyen, hanem egy hosszútávon működő rendszer. Ahhoz, hogy ez a rendszer sikeres legyen, szükséges csapatként együttműködnünk az iroda kellemesebb környezetének kialakítása érdekében. Ezért hatékonyabbnak véljük azt, ha különböző folyamatok elvégzésének ellenőrzéséhez felelősöket nevezünk ki. Ez nem azt jelenti, hogy a felelősnek kell ezeket a feladatokat konkrétan elvégeznie, hanem irányítania, esetenként kontrollálnia kell azokat.

tablazat

Comments

comments