Sex sells: lehet ezt jópofán is csinálni

UPDATE: Igazad van, Csilla! A Kolozsvári Állami Magyar Színház új darabjának, a Léda plakátjának is a válogatásomban a helye:

ledaplakat

Az erotikus reklámoknak létezik a banális változata, amelynek a tipikus példája a motoron vagy autón vonagló nő, akinek azon kívül semmi szerepe, hogy a férfiak kellően ráizguljanak. Aztán van ennek a kevésbé tárgyiasító verziója, ahol kevésbé explicit a női (vagy éppen férfi) jelenlét, de ezekre is csak azért kerülnek fel nők (vagy férfiak), mert vonzóak, és hátha az általuk reklámozott termék vagy szolgáltatás is az lesz. Ilyen a fehérneműreklámok többsége. De most nem ezekről lesz szó, hanem olyan reklámokról, amelyek nagyon rájátszanak az erotikára, mégsem használják fel öncélúan senkinek a testét.

Nálam egyértelműen a tizenkettedik barcelonai erotikus filmfesztivál plakátja viszi a pálmát, telitalálat!

erotikusreklam1

Azért ez a fehérnemű reklám sem gyenge, és egyetlen férfi izom képe nélkül sem lehet másra, csak egy formás alsótestre gondolni:

erotikusreklam2

Sörreklám sem volt még ennyire szexi egyetlen női test nélkül:

erotikusreklam3

Egy jól sikerült óvszerreklám:

erotikusreklam4

Legközelebb te is nézd meg, hogy mit iszol!

erotikusreklam5

Hasonló erotikus reklámokat például itt találhatsz még.

Bónusznak: Egy egészen friss reklám a svéd JC Jeans Company Crocker néven futó márkája számára. Ennek nem az az érdekessége, hogy nem jelenik meg benne a szexualizált test, hanem hogy egy személy, Erika Linder alakít benne nőt és férfit egyaránt. A reklámfotók üzenete: „Whatever”, azaz „Mindegy”. Mármint mindegy, hogy ki vagy, mi vagy, a Crocker elfogad és felöltöztet téged.

erotikusreklam7

Comments

comments