Hogy tapsoljunk össze egymilliárd dollárt? Már03

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztom

Hogy tapsoljunk össze egymilliárd dollárt?

A választ nem mi tudjuk, hanem a világ legnagyobb crowdfunding oldala, a kickstarter.com, amely ma elérte az egymilliárd dolláros álomhatárt. Ekkora összeggel támogatta összesen 5,7 millió személy a náluk bemutatott kreatív projekteket. A növekvő tendenciát jól jelzi, hogy a Kickstarter 2009. áprilisa óta működik, de a támogatások több mint fele az utóbbi 12 hónapban érkezett. A szponzorálások 224 különböző országból érkeztek, hét kontinensről.

kickstarter

Az oldal kimerítő részletességű infografikával ünnepli a mérföldkövet, amelyből az is kiderül, hogy a hét napjai közül a szerda a legalkalmasabb projekttámogatásra, illetve a hónap 13. napja. Az eddigi legsikeresebb nap 2013. március 13-a volt (naná, hogy ez is egy szerdára esett): aznap több mint 54 ezer személy támogatott több mint 4 millió dollárral 1985 projektet.

Az infografika azt is megmutatja, hogy mit is jelent egymilliárd dollár: például lehetne venni belőle 1 darab Instagramot (vagyis magát a céget lehetne megvásárolni belőle), de akár 44 ezer 555 Robocop-szobrot is felállíthatnának belőle. De minek? A kickstarteres pénzek a legjobb helyen ott vannak, ahová szánták őket.

robocop

 

Még mielőtt legyintenénk, hogy á, ez is csak valami amerikai hóbort: Romániából eddig 2279-en szponzoráltak projekteket 350 ezer dollár értékben, Magyarországról pedig 3203-an, 530 ezer dollárral.

 

Comments

comments