Zöld iroda: már sose ér véget a papírmunka?

Miközben mi már gumikesztyűben várjuk, hogy nekikezdhessünk a sikálásnak, és azon vitatkozunk, milyen színű zacskóba gyűjtsük a papírhulladékot, hogy ne keverjük össze a lebomlóval, kiderül: még mindig csak a papírmunkánál tartunk. Besenyei András kérésére újabb kérdőíveket töltünk ki, de ígéretet kapunk rá, hogy a jövő héttől már tényleg akcióba lendülünk. Coming up: halált megvető bátorsággal egyensúlyozunk a magasban; felfedezzük irodánk rejtett zugait és az ott megbúvó kacathegyeket; megszabadulunk a fölöslegtől. De addig is: papírmunka!

A terepmunka végeztével még mindig felcsigázva vágtunk bele az irodai állapotfelmérés következő teendőjébe, ez egy kis türelmet igénylő feladatnak bizonyult, ugyanis egy hosszadalmasabb listát kellett kitölteni, viszont ennek segítségével felmértük a Transindex zöldpiaci helyzetét.

2. ELLENŐRZŐ LISTA

1
A magyarországi KÖVET egyesület kidolgozott egy 133 kérdésből álló ellenőrző listát, amelynek kitöltésével meghatározható az iroda „zöld” teljesítménye. A lista segítségével olyan kérdésekre derül fény, amelyek túlmutatnak az öko-térképezés határain, és e két eszköz szimultán felhasználásával egy átfogóbb kép tárul elénk az irodánk jelenlegi állapotáról.

2

A feltett kérdésekre három válaszadási lehetősége van: igen (3 pont), részben (2 pont) és nem (1 pont). A lista kitöltésével egy adott pontrendszer alapján három különböző szintre rangsorolhatjuk az irodánkat: kezdő, zöld iroda, top. A maximálisan elérhető pontok száma 426. A felmérés végrehajtása után rádöbbentünk (egy fenét döbbentünk), hogy még nem tartózunk a csúcskategóriás zöld irodák csoportjához, viszont teli s tele vagyunk kiaknázatlan lehetőségekkel, így kicsit alulmaradva, bár annál nagyobb lelkesedéssel vágtunk bele a következő teendőbe, a munkatársi kérdőív kitöltésébe.

3. KÖRNYEZETI IDŐJÁRÁS-JELENTÉS

A dolgozók bevonása elengedhetetlen a sikeres zöld iroda kialakításához, sőt, az alkalmazottakkal folytatott kommunikáció elengedhetetlen a hosszú távú sikeres működés érdekében. Ezért az intézkedési lista kiegészül egy, az iroda dolgozóinak véleményét tükröző úgynevezett környezeti időjárás jelentéssel. Ez egy egyszerű kérdéssor, amellyel felmérhető, hogy az irodában dolgozók hogyan ítélik meg az iroda környezeti teljesítményét.

Az eredmények értelmezése után kiderül, hogy a többség szerint az irodában létező legproblémásabb terület: a hulladék nem megfelelő gyűjtése és a pazarlás (papír- és energiapazarlás), emellett pozitív visszajelzések érkeztek a természetes fény kihasználása és a vízgazdálkodás felől.

A feltérképezés lejárta után érdemes a kapott információkat tematikusan egy táblázatban összefoglalni. A táblázat segítségével átláthatóbb eredményt kaphatunk, és előkészíthetjük az akcióterv kidolgozását. A problémákat környezeti, gazdasági, megvalósíthatósági szempontok, valamint munkatársi visszajelzés szerint súlyozhatjuk, hogy a valóban releváns szempontok még nagyobb jelentést kapjanak.

5

Létfontosságú, hogy a „zöldülési folyamat” során mindvégig arra kell törekednünk, hogy ez ne jelentsen sem vállalati, sem egyéni szinten megterhelést.

Comments

comments