Russian Kiss, eddigi legjobb üzenet Putyinnak: legyen szabad a csók, bárkinek!

A téli olimpia nem csupán a snowboard stílusokat, a curling közbeni törléstechnikákat, vagy az ugrási távokat jelenti, hanem egyszerre mély érzelmeket is megmutat.  Ezeknek millió tévénéző a szemtanúja nap mint nap: az éremosztásnál megtörténő ölelkezések, a bukások utáni fájdalom az arcon, a célbaérés öröme. A győztesek csókjai – no, ez nem, ha Szocsiban van az olimpia.

Mint tudjuk, az orosz államfő nemrégiben törvényben tiltatta meg a homoszexuálisoknak, hogy nyilvánosan kimutassák szerelmüket. Sőt, Oroszországban tilos pozitívan beszélni a homoszexualitásról, ez ugyanis propagandának minősül, és börtönnel büntetendő.

Nem csupán a világ liberális politikusai döntöttek úgy, hogy bojkottálják ezért a téli olimpiát, számos művész és melegjogi aktivista is síkra szállt a diszkrimináció ellen.  A norvég (bár New Yorkban alkotó) képzőművész, Bjarne Melgaard és a népszerű énekesnő, Annie kitaláltak egy dalt meg egy klipet, Russian Kiss lett a neve. Aztán meghívták Richard Kernt, rendezze meg  nekik. Richard Kern nem csupán az egyik legjobb erotika-fotós, hanem számos híres videoklip is fémjelzi nevét (Marilyn Mansonnal, a Sonic Youth-tal és az Indochine and Is Tropical-lal is dolgozott együtt). Az eredmény pedig frenetikus.

Az üzenet egyszerű: legyen szabad a csók, ha szabad akaratból történik, bárhol legyen szabad, és bárkik között. Remélhetőleg egy minél közelebbi Valentin-napon már az lesz!

Comments

comments