Meleg víz helyett Putyin-portré várja a sajtósokat a szocsi olimpián

“Na, ezért nem mentem Szocsiba” – kommentálta Csongi a Washington Postban szemlézett helyszíni tweeteket. A csütörtökön kezdődő olimpia helyszínére megérkező sajtósok kétségbeestek a körülmények láttán: félkész hotelek, építőtelep munkásokkal és kóbor kutyákkal, nincs vezetékes víz, vagy ha van, ihatatlan és mosakodásra sem használható.

February 4, 2014

 

 

 

 

 

First world problem? I think not. Csak egy újabb jele, hogy kicsúsztak a dolgok az ellenőrzés alól, a kapkodás, átgondolatlanság, fenntarthatatlanság tünete.

Ez egy gazdasági világnagyhatalom által rettenetes környezetrombolás és visszaélések árán megvalósított projekt. A világtörténelem legköltségesebb olimpiai játékait ráadásul a cserkeszek egykori földjén, a népirtás 150 éves évfordulóján szervezik, több százezer ember képletes vagy valóságos sírhantján, ami tovább borzolja a kedélyeket.

A szocsi olimpia mindenképp emlékezetes marad, csak nem biztos, hogy Oroszország imázsán javítani fog. A kezdés előtti utolsó nagy hajrában még gyorsan megmérgeztek pár ezer kóbor kutyát, legyen amin hüledezniük a tetemeket az utcán kerülgető tudósítóknak.

Comments

comments