Megkésett dőzsölés a bűnös élvezetekben, Ylvissel

Tavaly valamiért lekéstem a What Does The Fox Sayt, már legalább két hete sláger lett, amikor észrevettem, pedig állítólag el is küldték nekem a linket korábban, csak nem néztem meg. Aztán persze már nem lehetett elkerülni, és magát az Ylvist is elkezdték ajánlgatni, mégsem ugrottam fejest beléjük – egészen tegnap estig. De akkor nagyon, és nem tudok lekattanni. A norvég testvérpár, Vegard és Bård Ylvisåker gyönyörű bergeni pörgetett r-jeikkel tökéletesen uralják a parodizált stílusokat, és közben a lehető legnagyobb baromságokról énekelnek, amikhez képest a róka beszédének kutatása teljesen értelmes értekezés.

A prímet eddig a Stonehenge viszi, amelyben a norvégok poprock-balladai stílusban dalolnak arról, hogy a sikeres talkshow-vezető még a kocsiját is odaadná, ha megfejthetné a Stonehenge titkát. Hatalmas születésnapi torta? Börtön, amelyből könnyű megszökni? Esetleg két unatkozó kőkorszaki csávó munkája? Még az intim pillanatokban is erre gondol.

Aztán ott van a Someone Like Me, amely bár Adele-t idézi címben, teljesen tipikus musicaldal, de a refrénben jön a csattanó, amit nem árulok el:

Teljesen stupid, ennélfogva irtó vicces a Work it, amelynek első részéből megtudhatjuk, hogy amikor megdolgozásról énekelnek, az igazából a szexről szól, és nem “hagyományos munkavállalási helyzetről”, a második rész meg laza átkötéssel egy jacuzzi-imádó mindennapjait énekli meg.

A politikusok se úszták meg: van egy nagyszerű daluk Jan Egeland norvég munkáspárti politikusról, amelyben felvonul a teljes politikai osztály, Jens Stoltenberg korábbi miniszterelnökkel együtt. A videóból a kedvencem az öltönyösbalett.

Végül, ha már úgyis az egész Ylvis-jelenséggel kicsit elkéstem, itt egy szívmelengető norvég karácsonyi dal is, amelyben összegyűl a család, ragyognak a csillagok, együtt vacsoráznak, majd az apuka hamis halálhíreket visz random embereknek.

Comments

comments