A klasszikus kék lesz az év színe 2020-ban

A klasszikus kéket választotta az év színének 2020-ra a neves színrendszert jegyző Panton. A szín hivatalos kódja PANTONE 19-4052. Ez a Pepsi-dobozok, az áfonya, és az ég színe „akkor, mikor felnézel rá a nap végén” – idézi Leatrice Eisemant, a Pantone Color Institue ügyvezető igazgatóját a The New York Times.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Introducing the Pantone Color of the Year 2020, PANTONE 19-4052 Classic Blue, a timeless and enduring blue hue elegant in its simplicity. Suggestive of the sky at dusk, the reassuring qualities of Classic Blue offer the promise of protection; highlighting our desire for a dependable and stable foundation from which to build. As we cross the threshold into a new era, Pantone has translated the hue into a multi-sensory experience to reach a greater diversity of people and provide an opportunity for everyone to engage with the color. We will be tapping into sight, sound, smell, taste, and texture to make the Pantone Color of the Year for 2020 a truly immersive color experience for all. Link in bio to learn more about Classic Blue. #Pantone2020

PANTONE (@pantone) által megosztott bejegyzés,

A cég indoklásában úgy fogalmaz, hogy a klasszikus kék rávilágít arra, hogy megbízható és stabil alapokra vágyunk. A folyamatosan mozgásban lévő, soha nem nyugvó világban élünk, amiben a klasszikus kék látványa a béke és a nyugalom érzetét kelti az emberi léleknek, menedéket kínálva számára.

Az idei bejelentés némileg eltér a korábbiaktól, mert a cég az év színéhez klasszikus kék inspirálta zenét is kiadott, valamint a szín ihlette teát és bútorkárpitot lehet majd rendelni, hogy ne felejtsük el, miről is szól ez az egész.

Ez a huszonegyedik alkalom, hogy a Pantone kiválasztotta az év színét. Az utóbbi években mi is rendre beszámoltunk, hogy mire esett a választásuk. 2014-ben az úgynevezett Radiant Orchid volt az év színe, 2015-ben Marsala, 2016-ban Rose Quartz és Serenity volt a választásuk. 2017-ben Greenery volt az év színe, 2018-ban az Ultra Violet, míg 2019-ben a Living Coral. Nem először esett a kék egyik árnyalatára a választásuk, 2000-ben Cerulean volt az év színe, 2003-ban Aqua Sky, 2005-ben Blue Turquoise, 2008-ban Blue Iris, míg a 2016-os Serenity is a kék egyik árnyalatát takarja.

 

 

 

 

 

Comments

comments