A Kolozsvári Rádió munkatársai pénteken elindultak adománygyűjtő zarándoklatukra

A Kolozsvári Rádió magyar adásának munkatársai péntek reggel elindultak Csíksomlyóra, ahol 8 nap múlva Ferenc pápa misét celebrál. A 7 napig tartó, 300 kilométeres zarándoklatuk alatt 10 ezer eurót akarnak összegyűjteni a 14 éves, mezőbándi Ágica megsegítésére, aki 2 éve küzd csontrákkal. Ferencz Zsolt és Varga-Mihály Márton a rádió reggeli műsorának szerkesztőiként Bogya Zoltán hegyifutó, korábbi többszörös zarándok idegenvezetésével indultak el Csíksomlyóra a Mária Utat követve. A srácok szerint inkább fejben dőlnek el a dolgok, fizikai felkészülés nem is volt, kocaturistaként vágnak neki az útnak, de Bogya Zoltán szerint teljesen amatőrök is meg tudják csinálni a túrát. A Kolozsvári Rádiótól indultak, a Györgyfalvi negyeden keresztül hagyják el várost Györgyfalva irányába. Az első nap Kolozsig gyalogolnak, ahol a református egyházközség segítségével közönségtalálkozó is lesz. Az útjukat a Kolozsvári Rádió mellett a Marosvásárhelyi Rádión is nyomon lehet majd követni, ahová rendszeresen bejelentkeznek.

Zsolt és Marci a sajtótájékoztató előtt, nagyon izgatottnak tűntek

Zsolt szerint inkább lelkileg kellett felkészüljenek a zarándoklatra, amelyet már korábban is terveztek, és épp kapóra jött Ferenc pápa csíksomlyói miséje. Adományokat a fiúknak útközben is lehet adni, van egy tarisznyájuk, amiben gyűjtik a pénzt, de mint mondták, közvetlenül az Életfa Családsegítő Egyesületnek is el lehet juttatni, akiknek a közreműködésével történik az adománygyűjtési akció.

Mivel az egész sajtótájékoztatót élőben közvetítette a Kolozsvári és a Marosvásárhelyi Rádió magyar adása is, és én is aktív résztvevője voltam, (ott ülök a kopaszodó fejemmel az első sorban) ezért akit részletesebben érdekel a téma, ajánlom, hogy nézzék meg ezt a videót:

Az út első ezredén aztán mi is elkísértük a fiúkat:

Csoportkép az indulás előtt

Az első métereken még nagyon dinamikusan mozogtak, alig tudtuk tartani velük a tempót.

Comments

comments