Végre megvan JFK valódi gyilkosa nov27

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztom

Végre megvan JFK valódi gyilkosa

Ötven évet kellett várni a rejtély megoldására, de végre megvan: kiderült, ki gyilkolta meg John Fitzgerald Kennedyt 1963. november 22-én. Vagy mégsem. A legújabb X-Men film, a Days of Future Past új trailere (ami műfajilag jóval több, mint egy egyszerű trailer, talán áldoku-trailernek nevezhetnénk) azt állítja: a gyilkos Magneto volt. Erre pedig a hajlított röppályájú végzetes golyó a bizonyíték. Ami ugyan Lee Harvey Oswald puskájából származik, de csak Magnetónak köszönhetően jutott célba.
A sztorinak egy külön weboldalt is létrehoztak, The Bent Bullet címen, ahol egy jókora szöveg is olvasható, amely élethűen dokumentálja a műanyag börtönben ülő, a világ legveszélyesebb emberének tartott Erik Lehnsherr (Magneto) utolsó napjait, és amelyből az is kiderül, hogy tulajdonképpen egy koncepciós per áldozata. Az újságcikkszerűen felépített szöveg korabeli dokumentumokra, vallomásokra építve a mutánsellenes félelmeket teszi felelőssé azért, hogy a mágneses erőket irányítani képes mutánsból bűnbakot csináltak.
És miközben ezt a bejegyzést írtam, azon kellett gondolkodnom, hogy hogyan írjam meg, hogy ne spoilerezzem el a trailert. A trailert!

Comments

comments