Válj meg ingóságaidtól! Ötcentis minitáskát dobott piacra egy francia divattervező Már05

Címkék

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztom

Válj meg ingóságaidtól! Ötcentis minitáskát dobott piacra egy francia divattervező

Közhely, hogy a női táska feneketlen, káosz van benne, és hatalmas. A francia Jacquemus divatház és alapítója, Simon Porte pontosan ezt a klisét cáfolja meg új téli kollekciójában, amely miniatűr kézi- és válltáskákat vonultatott fel a párizsi divathéten.

A minitáska elfér egy fél tenyérben. Forrás: Jacquemus

A Mini Le Chiquito elnevezésű táska mindössze 5.2 centi, és a tavalyi kollekcióban megjelent Le Chiquito táska (12 cm x 6 cm) kicsinyített változata.

100%-os kecskebőrből készült az eredeti Le Chiquito és 522 dollárba kerül. Zöld és narancs változata is van.

Az ötcentis minitáska remek reakciókat váltott ki a közösségi felületeken. Sokan próbálták megfejteni, hogy mi is férhet bele a Mini Le Chiquito-ba, de objektíven nézve, írja az Elle, egy AirPod fülhallgató. A Twitteren további javaslatok érkeztek, írja a Guardian: egy darab tic-tac; a viselő büszkesége; egy műköröm; emésztőtabletta; a mindennap magunkkal hordozott, részekre tagolt traumánk.

Mini Le Chiquito a kifutón. A közönség soraiból sokan észre sem vették 🙁

A Jacquemus divatház több minitáskát is bemutatott, megkérdőjelezve, hogy mi is férhet bele egy ekkora kiegészítőbe és mire van, mire lehet szüksége viselőjének. Nézzük meg a választékot!

A La Riviera névre hallgató táska hosszú aranyláncával szemrevaló kiegészítője lehet egy könnyed estének. Nem fog alatta megszakadni a vállunk és csak 504 dollárt kérnek érte.

Egy csepp hiúság. A Le petit Vanity szelencéhez hasonlító piperetáska, 4.5 cm x 4.5 cm és szerintünk gyönyörű.

A Le Pitchou pénztárca.

A Le Piccolo miniválltáskában van egy adag Jackie-s elegancia.

Extravagáns minitáska a Le petit Baci, meghaladja a 16 centit és könnyűszerrel elvihető a tengerpartra. Ennek a táskának van extranagy változata is, Porte ugyanis a túlméretezett kiegészítőknek is nagy rajongója.

Kérdés tehát, hogy mit vihetünk magunkkal a minitáskában? A divat ugyan nem funkcionalitásról szól, de azért a hétköznapokban nem árt egy csepp praktikusság. Pár javaslat:

  • kontaktlencse, tartó nélkül;
  • (egy) párnás rágógumi;
  • (egy) szerencsehozó ötvenbanis (amennyiben még maradna pénzünk a táska megvásárlása után);
  • könnyeink;
  • az AirPod fülhallgató másik fele;
  • vastabletta;
  • magvas gondolatok.

Vajon mire gondolt a tervező?

Simon Porte

Comments

comments