Pénteki pirítós, avagy miket sütöttünk ki a héten?

Drága olvasók, ezentúl minden pénteken jelentkezni fogok egy ilyen remek kis összefoglalóval a hét eseményeiről. Csak gondoltam szólok, hogy tudjátok.

Nem unatkoztunk ezen a héten mi sem. Az események csak történtek és történtek, mi pedig olyan sebességgel igyekeztünk tartani a lépést a hírekkel, mint ahogyan az ország halad az államcsőd felé.

Nem viccelek, komolyan mondom. Olyan kemény hetünk volt, mint egy korrupciós botrány. Komolyan, néha kicsit ki is fáradtam és legszívesebben csak loptam volna a napot, mint Ceaușescu a francia bútorokat, de nem lehetett.

Először is jött Dragnea az összeesküvés elméleteivel, hogy külföldiek, gyíkemberek, hahotázó pincsimutok, vagy vadgesztenyezabáló óriásteknőcmajmok finanszírozták az augusztus 10-i tüntetést, de még véletlenül sem az emberek mentek oda szabad akaratukból. Szegényre rájár a rúd mostanában, lógatja is a bajszát eleget.

Szóval, ja. De állítólag most már le is mondana, ha szépen kérnék. Hát kérjék szépen, kérem szépen!

De az elnökkel is történhetett valami, mert a héten egyetlen alkotmányossági kifogást sem emelt. Ez nagyon fura, mert mostanában annyit járt az alkotmánybíróságra, hogy miatta túlórázniuk kellett az ottani kapusoknak. Gyanítom, hogy gyengélkedik. Innen is jobbulást kívánok neki!

Aztán itt volt a Sargentini-jelentés. Orbánt úgy kiosztották, mint egy falusi pókerpaklit, persze mintha a falnak beszélnének. De nem is ez a lényeg. Láttátok Szijjártóék arcát Orbán beszéde alatt? Komolyan, mint akik xanaxra tolták be a rivotrilt. Van egy jó kis videó is erről.

De tényleg, Orbán az új magyar drog. Hülyeségeket beszélsz tőle és azt hallucinálod, hogy idegenek lepik el az országot. Ha nem hiszed, nézd meg a 888-at, ott már komoly függők vannak. Szólnék is Zacher Gábornak , de a pesti Honvéd kórháznál azt mondták, hogy nincs bent. Állítólag felmondott, vagy mi?

És még egy szösszenet a Sargentini-jelentés kapcsán. Sógor Csaba is eléggé szarkasztikusan és feldühödött szarvas módjára támadta a holland képviselő jelentését, de aztán nem szarakodott sokat és elmondta, hogy na, azért azt ő mégsem úgy értette, és hát na, akik ismerik, azok tudhatják, hogy ő soha.

Volt egy csodálatos örömhír is a héten. A magyar labdarugó válogatott életjeleket mutatott és 2-1-re verte a görögöket Budapesten. Alleluja. A meccs zárt kapus volt, úgyhogy a szurkolók rigmusai nem zavarták a magyar válogatott játékát és így tudtak figyelni a labdára. Gyanítom, ez lehetett az oka.

De evezzünk vissza hazai vizekre. Hétfőn megkezdődött az iskola és az kormánynak sikerült is felkavarnia az állóvizet a román nyelv oktatásáról szóló rendelettel. Az iskolákban japánsztrájk, a tanügyminiszter meg kemény legény és  épp Székelyföldön nyitott tanévet. És talán a csíki levegő tehette, nem tudom, de ott elmondta, hogy azért az na, mégsem teljesen úgy lesz, ahogy korábban mondta. Aztán ki tudja.

A román nyelv oktatása kapcsán Borboly Csaba is üzengetett az egyik olvasónknak a Transindexen keresztül. Azt üzenem, hogy én vigyáznék Borbollyal. Ugyanis akivel ő elkezd foglalkozni, azt előbb-utóbb vagy lelövik, vagy elszállítják.

A sertéspestis is tovább szedi áldozatait, de egyelőre egyik politikai párt sem jelentett veszteséget a soraiból. Állítólag nincs ellenszer, úgyhogy jó lesz, ha vigyáznak!

Péntek reggelre pedig Bukarestben felmászott egy férfi egy villanyoszlopra. Nem kiabált, nem követelőzött, egyszerűen csak nem akart lejönni. Én értem a performansz lényegét, szerintem ti is. Megyek is keresni egy oszlopot.

Jövő héten találkozunk!

Comments

comments