Lisa akár mellettem is mosolyoghatott volna a Szigeten

Olyan rég éreztem, hogy ennyire tökéletesen “manipuláltak” képeket, és ráadásul indén én is ott voltam idén a Szigeten, így akár mellettem is megszülethetne Vénusz, mosolyoghatna titokzatosan Lisa vagy heveredhetne Ádám, hogy muszáj megosszam ezeket a képeket. A képeket Neményi Márton, a Long Story Short Facebook-oldal kezelője készítette és osztotta meg. Egytől egyig telitalálatok:

Mostanság egyébként is úgy látom, hogy menő klasszikus képeket modern jelentekkel montázsolni. Például nemrég nagyot futott a Szólíts a neveden című filmből vett jelenetek Monet-képekkel való mixelése, illetve a film sztárja, Timothée Chalamet is felkerült már néhány klasszikus festményre. Az elsőn Monet Búzamező című képet montázsozták össze a híres első csók jelenettel, míg a másodikban Caravaggio Gyümölcskosarat tartó fiú című képét dolgozták fel.

Lehet, hogy csak azért tartom ilyen menőnek ezt az egészet, mert korábban sokáig egy Magritte-alma takarta el az arcom a facebookos profilképemen. Az is valami ilyesmi volt. Én Magritte Emberfia című képét vettem alapul, s használtam hozzá egy, A képek árulása(Ez nem egy pipa)-típusú festményét almával.

Comments

comments